Mi a Google Tag Manager?

Google a címkekezelőjét 2012-ben nyitotta meg a nyilvánosságnak. Ennek ellenére, nagyon kevesen használják, pedig rendkívül hasznos. A weboldal életében számtalanszor előfordul, hogy 3rd party kódokat, mérő és elemzőkódokat (facebook pixel, google analytics, Google Ads konverziós kódok, stb.) kell elhelyezni. Ha a weboldal tulajdonosa nem jártas a programozásban, nem tudja, hogy kell elhelyezni ezeket a kódokat, melyik kódot hová kell beilleszteni, így vagy nem történik meg a weboldal elemzése, vagy várni kell arra, hogy a programozó ezeket elhelyezze. Tapasztalatból tudjuk, hogy partnereinknek számos harcot kell megvívniuk azért, hogy sikerüljön a weboldalába beilleszteni a mérőkódokat. A Google Tag Manager segítségével csak egyetlen kódot kell elhelyezni a weboldaladban, és az összes többi a címkekezelő felületéről elhelyezhető a weboldalra úgy, hogy nem kell HTML kódokban túrkálni, nem kell kiadni mindenkinek az FTP elérhetőséget.

 

Mit tartalmaznak a videók?

A SEO Szakterületén dolgozó oktatók gyakorlati példákon keresztül mutatják be Tag Manager felületét, beállításait és használatát. A tanfolyamban elsajátíthathatsz egy olyan alap tudást amely segítségével percek alatt könnyedén be tudod építeni weboldalathoz tartozó mérőkódokat anélkül, hogy a weblap forráskódját módosítanod kelle. A képzésben weboldal példákon keresztül mutatjuk be a kezelést és közben tippeket is kapsz, hogy mit és hogyan érdemes mérni.

 

Kiknek ajánljuk a képzést?

A tanfolyam egy alap képzés, tehát ha már huzamosabb ideje használod a címkekezelőt, be tudsz állítani kódokat, akkor nem neked való ez a képzés. Ha kezdő vagy, most ismerkedsz vele és szeretnél összetett adatokat gyűjteni úgy, hogy magad állítod be a méréseket, és nincs kedved folyamatosan a weblap kódját módosíttatni a fejlesztővel, akkor ez a tanagyag neked való.

   Google Tag Manager alap képzés
 12 videó
Google Tag Manager alap képzés
A képzés tartalma:
  •  Bemutatás és beállítások
  •  Alap mérőkódok beállítása
  •  Alap E-commerce mérőkódok elhelyezése
    A képzés díja: 25.000 Ft